MHP 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde eski futbolcu Saffet Sancaklı´yı; TBMM´nin 24. Dönemde en başarılı milletvekili seçilen Kocaeli milletvekili Lütfü Türkan´ın üst sırasına çıkararak birinci sıradan aday yaptı. Her iki genel seçimde de Sancaklı Kocaeli´li seçmenin oyları ile MHP birinci sıra milletvekili olarak Ankara´ya gitti.
7 Haziran seçimlerinde iktidara sarı kart gösteren seçmen Kocaeli bölgesinde de MHP´ye ciddi bir oy verdi. 2. Sıra adayı Lütfü Türkkan yurt dışı oylarının dağıtılmasının ardından 300 oy gibi küçük bir oyla mecliste görev alamadı. Onun yerine terör örgütünün siyasi uzantısının temsilcisi maalesef milletvekili seçildi.
1 Kasım seçimlerinde bu durumu propaganda malzemesi yapan Türkkan, Ya terör ya biz. Sadece 300 oyla meclise gidemedik. Terör örgütünü meclise sokma gibi sloganlarla girdiği yarışta kanımca büyük bir seçim çalışması hatası yaptı. Bunu kendisine de anlatma fırsatı bulmuştum.
Sonuç olarak 1 Kasım´da tarihi bir oy alan AK parti Kocaeli´den 7 milletvekili çıkardı.
24. dönemde çok ciddi çalışmalara imza atan TBMM´nin en çalışkan milletvekili olmasına rağmen Kocaeli´de liste 1´i Sancaklı´ya kaptıran Lütfü Türkkan Bey Dilovası´nda kurulu bulunan fabrikasının başına geçerek ticari faaliyetlerine ara verdiği yerden devam etmeye başlarken, eski futbolcu Sancaklı Kocaeli´yi temsilen MHP saflarında mecliste göreve başladı.
1 Kasım seçimlerini geride bırakalı tam 5 aylık bir süre geride kaldı.
Bölgemizde tüm milletvekillerinin mecliste yaptıkları tüm çalışmaları içeren haberlere internet haber sitelerinde, gazetelerde ve televizyon kanallarında yer veriliyor.
1 Kasım seçimlerinden bu yana geçen 5 aylık süre içinde ülkemiz genelinde yaşanan terör olaylarının yanı sıra, Suriyeli göçmenlerin Avrupa´dan ülkemize dönmesi, Merkezi iktidarın bölgemizdeki yatırımları, bölgemizin sorunları ile ilgili MHP Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı´nın tek bir beyanına rastlamadım.
5 aylık süre içinde bir siyasetçinin kamuoyunu ilgilendiren tek bir başlık hakkında yorumda bulunmaması, fikir beyan etmemesi, yapılan bir çalışmayı eleştirmemesi alışılagelmiş bir durum değil.
Bu tablonun aksine görev süresini tamamlayan ve aktif siyasetten kısmen uzaklaşan Lütfü Türkkan´ın hem ülke gündemine hem de bölgemiz gündemine ilişkin yorumlarını sürekli haber içeriklerinde görüyoruz.
Artık milletvekili olmamasına rağmen, bir milletvekili gibi, Ankara´daki tüm gelişmeleri sürekli takip eden Türkkan, milletvekili olduğu dönemdeki siyasi mesaisini asla terk etmedi.
Bölgemiz ve ülkemiz geneli ile ilgili yaşanan gelişmeleri sürekli değerlendiren Türkkan bu siyasi tempo içinde sosyal medyayı da sürekli kullanarak görüşlerini ve bilgilerini kamuoyu ile de açık açık paylaşıyor.
Benimde aklıma garip bir soru geliyor.
MHP´nin Kocaeli milletvekili teşkilatın gayretli çalışması ve halkın teveccühü ile milletten vekâlet almış kişi sen boy boy fotoğraf çektirip, terör örgütünün siyasal uzantısı hainlerle mecliste köşe bucak kulis yapmaktan başka ne iş yaparsın.
Şimdi de herkese soruyorum. Madem ki, Kocaeli´de ve ülkemiz genelindeki gelişmeleri Kocaeli adına bir siyasetçi olarak Lütfü Türkkan değerlendirecekti, bu işi Lütfü bey yapacaktı. Sancaklı´nın o listede ne işi vardı. Bu liste hazırlanırken büyükşehir belediye başkan adaylığı döneminde Sancaklı´nın yeterli olup olmadığı hiç değerlendirilmedi mi? MHP´nin Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı mı? Yoksa Lütfü Türkkan mı?
Cebiniz, gönlünüz ve beyniniz hep dolu olsun.


