RİVA DERESİ'NİN HALİ ULUKÖYLÜ'YÜ ÇİLEDEN ÇIKARDI

RİVA DERESİ

İYİ PARTİ Gebze İlçe Başkanı Avukat Burak Uluköylü, Riva Deresi'nin Gebze bölgesinden geçtiği köylerde kurbanlık kesimine izin verilip, atıklarının ise dereye bırakılmasına göz yumulmasını sert sözlerle eleştirdi.

Bayram tatili boyunca Gebze bölgesinde bulunan tarihi ve tabiat harikası alanları gezme, Gebze'nin köylerinde vatandaşlarla söyleşi yapma fırsatı bulan İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Avukat Burak Uluköylü, Cumaköy-Ovacık- Kadıllı ve Yediyer güzergahını takiben İstanbul’a devam ederek Ömerli Barajına dökülen Riva deresinin içler acısı halini görünce bu manzaranın sorumlusu Gebze Belediyesi'ni sert sözlerle eleştirdi.

Riva deresinin Gebze bölgesinden geçen kısmında kurban kesimine izin veren ve bu kesimleri denetleme gereği duymayan Gebze Belediyesi'nin bu umursamazlığını fırsata çeviren vatandaşlar, kurban kesimi sonrasında oluşan atıkları dereye bıraktılar. Kurban atıklarının derede oluşturduğu çevre kirliliği ise görenleri dehşete düşürdü. 

Çevre Bakanlığının, Marmara denizinde denetimsizlik, ihmal ve çevreye duyarsızlık ile iklim değişikliğinin neden olduğu kirlilikle mücadele etme planlarının masada olduğu şu günlerde Riva deresinde yaşanan çevre katliamının fotoğraflarını sosyal medya hesabında paylaşan Uluköylü yayınladığı mesajda ise

Savunduğunuz Tüm Değerlerin İçini Boşaltmaya Devam Ediyorsunuz!!!

Denizli göletinden Ömerli Barajına akan Riva Deresinin Mübarek Kurban Bayramı sonrası görüntüsü utanç verici.

Riva Deresi Cumaköy-Ovacık- Kadıllı ve Yediyer güzergahını takiben İstanbul’a devam ederek Ömerli Barajına dökülür.

Gebze Belediyesi, sınırlarındaki Riva Deresinin geçtiği köylerde Riva Deresi civarındaki bölgede hayvan başı para alarak ayırt etmeksizin Kurban Kesim Ruhsatı verdi.

Dereboyu kesim yapan kurban besicileri özellikle dere güzergahını seçmekte çünkü pisliklerini dereye boşaltmak onlar için en kolayı. Bu derenin temizlenmesi haftalar sürüyor ve çiftçi mahsulünü sulayamıyor. Çevreye yayılan pis kokudan köylerde yaşayan vatandaş nefes alamaz durma geliyor.

Peki siz Gebze Belediyesini yönetenler, dere güzergahında tarım yapan çiftçiyi köylüyü hiçmi düşünmezsiniz, verdiğiniz kesim ruhsatlarının sonuçlarını hiç mi düşünmezsiniz,denetim yapmak hiç mi aklınıza gelmez?

Bu kan, bu kirli görüntü hiç mi rahatsız etmez sizi?

Ama sizin aklınıza gelmez!

Çünkü; sizin için varsa yoksa para ve rant!

Nerden, nasıl gelirse gelsin para.

Devlet kurumlarını şirket gibi, avm gibi yönetmekten gözünüz dönmüş, çevreye verdiğiniz zararın farkında bile değilsiniz." diyerek Gebze Belediyesi yönetimine ateş püşkürdü.

Bu anlayış ile ne Marmara'nın ne de çevresinin temizlenmesinin mümkün olamayacağını savunan Uluköylü, iş bilmezlik, yetersiz denetimler ve umrsamazlık nedeni ile Karadeniz'in de önümüzdeki yıllarda tehlike altına girebileceği çevreye duyarlı olunmaz, acil önlemler hayata geçirilmez ise kısa bir süre içinde Marmara Bölgesi'nin ve Batı Karadeniz'in yaşanmaz hale gelebileceği uyarısında bulundu.