İSTİFAM SİYASİ DEĞİL VİCDANİDİR

İSTİFAM SİYASİ DEĞİL VİCDANİDİR

AK PARTİ Gebze Belediye Meclis Üyesi Sadık Güvenç, geçtiğimiz hafta yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği basın açıklamasının ardından partisinden istifa etti.

Lütfü Türkkan'ın ciftliğinin yıkımı ve tahliyesi ile ilgili kendisinden ricası ile yıkım alanına giden ve Dilovası Belediye Başkanı Sinan Yaşar ile görüşen AK Parti Gebze Belediye Meclis Üyesi Sadık Güvenç, bir gazetede yaşanan bu gelişmenin farklı olarak kamuoyuna aktarılması sonrasında AK Parti içerisinde yaşanan gelişmelerden vicdani olarak rahatsız olduğunu belirterek partisinden istifa etti.

Bölgemiz siyasetinin tecrübeli isimlerinden biri olan Sadık Güvenç'in istifası siyaset kulislerinde deprem etkisi yarattı.

Güvenç yaşanan gelişmeleri ve kendisini istifaya götüren süreci kamuoyuna şu sözlerle duyurdu.

“Ben bu bölgede yaklaşık 30 yıldır siyasetin içinde olan biriyim 20 yıla yakın muhtarlık yaptım.

2014 yılında Gebze Belediyesi meclis üyesi olarak göreve seçildim. Belediyede Muhtarlar Masası Koordinatörü olarak görev aldım. 2018 yılında partiden milletvekili aday adayı oldum, ancak listeye giremedim. 2019 yılında tekrar meclis üyesi olarak seçildim.

O gün bugündür görevimi en layığı ile yaptığıma inanıyorum. Bu süre içerisinde ne Belediye Başkanıma ne ilçe Başkanımla bir sorun yaşamadım. Ancak 21.06.2021 Pazartesi günü Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a ait Dilovası Köseler Mahallesindeki çiftliğinin yıkma işlemlerinin gerçekleştiği gün saat 17:30 civarında Lütfü bey arayarak çiftliğinde yıkım yapıldığını burada yaklaşık 400 büyük baş hayvanın olduğunu ve bu hayvanlarının bir kısmının gebe olduğunu bu hayvanların tahliyesi için başka yere nakil edeceğini, Salı sabahı yani bir gün sonra nakil edeceğinin bunun içinde bana eski tanışıklığımızdan dolayı yardımcı olmamı rica etti. Bende insaniyet duygularım ve geçmişte muhtarlık dönemim de Milletvekilliği yapmış bölge insanı olması dolayısıyla ile çiftliğine gittim ve orada yıkım Komisyon Başkanı Sinan Yaşar ile görüştüm Lütfü beyin böyle bir talebi olduğunu söyledim. Kendiside bana zaten bu akşam yıkım yapmayacaklarını söyledi.

Bende kendisini bulunan bir basın mensubu arkadaşımız benim oraya yıkımı engellemek için geldiğimi yazdı. Bunun üzerine beni gece 11:30 civarında ilçe Başkanımız Recep Kaya aradı bu konuyla ilgili bilgi verdim ve oradan ayıldım ancak orada kendisine durumu anlattım. Kendisinide benim yaptığım davranışta bir sakınca olmadığını söyledi ve telefonu kapattı.

Daha sonra beni bu konuyla ilgili kimse aramadı taki 25.06.2021 Cuma gününe kadar Cuma günü beni Ak Parti Yerel Yönetim Başkan Yardımcısı Ahmet Zembilci'nin genel merkezden sekreteri aradı. Salı günü bu konu ile ilgili beni genel merkeze çağırdı. Bende bunun suç olmadığını ve yaptığım davranışın insani ve doğru olduğunu bunun için hesap verecek durumum olmadığını benim bu kadar bir sebepten dolayı ilin beni sorgulamadan dinlemeden beni genel merkeze şikayet etmelerini kendime yediremedim. Bunun içinde hesaba çekilmek için Ankara' ya gitmedim.

Pazartesi günü 28.06.2021 tarihinde partimden istifa ettim. Bu süreç içinde de Gebze'de beraber görev yaptığım hiç kimse ile de kırgınlığım ve dargınlığım yoktur bu tamamen benim kendi kararımdır. Başkada hiçbir sebebi yoktur. Saygılarımla"