İşçi ölümlerinde Kocaeli ikinci sırada!

İşçi ölümlerinde Kocaeli ikinci sırada!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin açıkladığı verilere göre eylül ayında hayatını kaybeden 175 işçinin 11’i Kocaeli’den olurken İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi ( İSİG ), eylül ayında en az 175 işçinin iş cinayetlerinde öldüğünü açıkladı. Ölümlerin 53'ünün sebebinin koronavirüs salgını olduğu belirtildi. ISİG verilerine göre 2021 yılında iş cinayetlerinde ölen işçi sayısı 1674'e ulaştı. Eylül ayı boyunca sadece Kocaeli’de 11 işçi hayatını kaybettiği tespit edildi.
 
İŞÇİ ÖLÜMLERİ

İSİG tarafından yapılan açıklamada “Bir yanda iktidarın dünyanın en çok büyüyen ikinci ülkesi, şahlanan ekonomi söylemleri varken diğer yanda yüzlerce liralık faturalar, el yakan gıda fiyatları, her gün zam üstüne zam, her evde bir işsiz, yoğun çalışma temposu ve hemen herkesin bir tanıdığının işyerinde yaralandığı veya öldüğü bir ülke gerçeği” ifadeleri yer aldı.
 
AZ 175 İŞÇİ ÖLDÜ

İSİG'in açıkladığı verilere göre yaşamını yitiren 175 emekçinin 153’ü ücretli (işçi ve memur), 22’si kendi nam ve hesabına çalışanlardan (çiftçi ve esnaf) oluştu. İş cinayetlerinde ölenlerin 18’i kadın işçi, 157’si erkek işçi. Kadın işçi cinayetleri tarım, tekstil, basın, eğitim, büro, taşımacılık, sağlık, konaklama ve güvenlik işkollarında meydana geldi. 3’ü Suriyeli, 1’i Macaristanlı ve 1’i Türkmenistanlı 5 göçmen/mülteci işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.