GÜNÜN ANLAMI: AYLA AYDIN

GÜNÜN ANLAMI: AYLA AYDIN

Tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli genelinde de örgütlenme çalışmalarına aralıksız devam eden Memleket Partisinin Darıca İlçe Kongresi gerçekleşti.

Darıca ÖzdemirDüğün Salonu’nda gerçekleşen kongreye Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanı Nejat Bayhan, İlçe Başkanları ve üyeler katıldı.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, değerli Türk kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını vermiş olduğu 5 Aralık gününde Memleket Partisi Darıca İlçe Başkanlığı Teşkilatı Kurucu Başkanı Ayla Aydın oldu. Seçime tek aday olarak katılan Aydın, ayrıca ilçe yönetiminde tek kadın yönetici konumunda olmasıyla günün anlam ve önemine örnek oldu.

Haber: Zeynep DİLER

ATATÜRK ÇİZGİSİNDE VE İZİNDE

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Nejat Bayhan, Atatürk çizgisinde bir harekât olduklarını belirterek; “Memleket partisi sevdalıları, çok kıymetli hazirun ve basınımızın değerli temsilcileri, bayanlar ve baylar hepiniz Darıca İlçe Kongremize hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Hepinizin de takip ettiği gibi memleket partisi 17 Mayıs 2020 tarihinde liderimiz Muharrem İnce tarafından il ve ilçeler karış karış gezilerek vatandaşlarımızın her biri ile buluşmalar gerçekleştirilerek Atatürk çizgisinde ve izinde bir harekât ortaya çıktı. Bu harekât 17 Mayıs 2020 tarihinde resmen Memleket Partisi olarak Türk siyasi hayatına girmiş bulundu. Temmuz ayının başında Kocaeli İl Örgütünü kurmak üzere genel başkanımız ve genel merkezimiz bize Kocaeli il örgütünü kurma izni verdi. O tarihten itibaren çok hızlı bir şekilde Kocaeli İl örgütümüz oluşturarak 12 ilçemizde çalışmalarımıza başladık. Zorlu bir süreçten geçtik, ciddi sıkıntılar yaşadık ama yılmadık mücadeleyi bırakmadık ve hızlı bir şekilde örgütlenmemize devam ettik. Gebze ilçemizin, İzmit ilçemizin, Körfez ilçemizin, Darıca ilçemizin geçtiğimiz hafta Derince ilçemizin ve önümüzdeki hafta da kısmet olursa Gölcük ilçemizi kurmuş bulunacağız. Bugün burada Darıca ilçemizin olağan genel kurulunu yapıyoruz. Başta Ayla Aydın başkanım olmak üzere bu mücadelenin içinde yer alan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, parti üyelerime çok çok teşekkür ediyorum il başkanı olarak. Kongremize şeref verdiniz, onur verdiniz, bize cesaret verdiniz, güç verdiniz, kuvvet verdiniz ” ifadelerinde bulundu.

NE CUMHUR NE MİLLET TEK YOL MEMLEKET

Bayhan’dan sonra konuşan Darıca İlçe Başkanı Ayla Aydın, ilçe için hedefleriyle her şeyi değiştireceğini belirterek;Sayın il başkanım, saygıdeğer ilçe başkanım, kıymetli yöneticilerim, değerli misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Öncelik de doğup büyüdüğüm Darıca'da beni bu göreve layık gördüğünüz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Darıca'yı bu görevi ile temsil etmek benim için çok önemli, benimle bu yolda yürümeye çıkan yönetim kurulum ve üyelerime utandırmadan alnımızın akıyla çok güzel işler başarmayı hedefliyoruz. Darıca'da her şeyi değiştirmeye geliyoruz, güvendiğimiz ve inandığımı genel başkanımız sayın Muharrem İnce ile bu yolda yürümeye ant içtik. Elbirliği ile çok güzel işler başaracağız Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerini kendisine hedef alan ve bu hedeflerinden şaşmayan Muharrem İnce ile 'Ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket.' sloganı ile Türkiye'nin en demokratik partisi olan Memleket Partisi'nde yol yürümek benim için bir onurdur. Biz de sağ sol yok sadece Atatürk'ün düşünceleri ve yol göstericiliği var. Herkese çok teşekkür ediyorum çok sağ olun” şeklinde konuştu.

OYUNLARI BOZMAYA GELİYORUZ

İl Başkan Yardımcısı Olcay Palancı, her şeyin memleketi sevmekle başlayacağını dile getirirken; “ Biz bu gücümüzü Mustafa Kemal'in mirasından alıyoruz. İlim, irfan, fen ile açılmış bir medeniyetin yolunu, şahsi menfaatleri ile tıkamaya çalışanların oyunlarını bozmaya geliyoruz. Düstur edindiğimiz ilke ve inkilapların tam tekmil uygulamaya geliyoruz. Biz şanslı bir tarihin gururlu evlatlarıyız, Orta Asya'dan bir at başı gibi uzanarak bereketli Hilal ile çıkmış bu kapıların Türklüğün şerifi ile taçlandırmaya geliyoruz. Geleceğimizin teminatı gençler; Taze bir ruhla, kanla ezberi boza boza memleket sevdası uğruna deyim yerindeyse çağlaya çağlaya çaylardan derelere, derelerden akarsulara, denizlere dökülerek gelmektedir. Çıktığımız bu şerefli yolda desteği için önce milletimize gönül veren üyelerimize, Darıca ilçe başkanımız Ayla Aydın ve gece gündüz çalışan tüm ekibine, emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim. Tepeden tırnağa cesaret, her şey memleketi sevmekten ibaret diyerek hepinizi saygı, sevgi, muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

 

Son olarak konuşma yapan Darıca İlçe Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, mücadele vererek destek oluşturduklarını ifade ederken; “Ayla Başkanımız ile Memleket Partisi çatısı altında güzel bir yola çıktık. Ayla Başkanımıza elimden geldiğince destek oluyorum, gece gündüz demeden birlikte mücadele veriyoruz bu mücadelede halktan insanımız olsun Olcay başkanımız olsun bize çok destek gösterdiler. Çok mücadeleler verdik herkese şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.